Mitä teillä syödään?


Nyt kun jäin kesäksi kotiin lasten kanssa yritän panostaa siihen että ruokaa olisi valmiina seuraavalle päivälle ja jopa evääksi Larille töihin, Tekemisen puutteen vallitessa aloitin myös aktiivisen päivittämisen joten pysykää kuulolla. ;)

Ruoka tuottaa päänvaivaa joka sunnuntai tai viimeistään maanantai. Usein yritän suunnitella viikon ruoat valmiiksi. Kyllästyn nopeasti samoihin ruokiin ja usein päädyn selailemaan Hellapoliisin tai Valion viikon ruokalistoja. Sieltä poimin muutaman ohjeen ja lisään joukkoon jonkun laatiko tai keittoruoan. Erityisesti tykkään Hellapoliisin maukkaista resepteistä vaikkakin liian usein niissä toistuu valmiit mausteseokset ja eihän niitä täältä löydy. Kuitenkin mausteet ovat lueteltu usein suluissa ja lopputulosta pystyy jäljittelemään.

Lapsiperheen ruoka rajottaa tulisuudella ja etten ruoaksi tarjoaisi pelkkää juustosalaattia. Kyllähän se aikuisille passaa mutta ei mene lapsille lämpimästä ruoasta.

Ostin putkimakarooneja kun näyttivät hauskalta kaupassa mutta lautasella ne eivät olleet kovin viehättäviä :D

Viime viikolla meillä syötiin : savulohipastaa, kasvislasagnettea ja kebakoita.  (muuten ruokailimme mummolassa)

Kaikki ruoat oli helppoja tehdä ja kasvislasagnette erittäin hyvää. Kuitenkin siitä tuli liian tulista ja sehän ei ollut sitten lasten mieleen yhtään, seuraavan kerran vaihdan salsakastikkeen mietoon niin johan maistuu.  Vähän samantyylistä ruokaa olen tehnyt texmex-makaroonilaatikkoa ja jätettyäni jalapenot pois maistui myös lapsille, suosittelen. Salaatin seassa pannulla paahdettuja siemeniä ja grillijuustoa joka sopii ei niin juustojen ystävälle ;)




Tällä viikolla olisi tarkoitus tehdä siskonmakkarakeittoa, lihapullapastaa ja stroganoffia.

Lihapullapasta on ihan oma versio yksinkertaisuudessaan.
-lihapullia
-tuorepastaa
-tlk maissia
-kermaa

Keitä pasta, pilko ja paista lihapullat pannulla lisää kerma kiehauta ja lisää maissi. Lopuksi sotke kaikki sekaisin. :)

Stroganoffin olen tehnyt possunsuikaleesta tuolla linkin ohjeella ja ei ole sen voittanutta. Ihan mahtikastike joka häviää kerralla. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä