Puutarhajuttuja

Tämä keli on kyllä ihan hanurista kun vettä sataa ja on harmaata, onni on kuitenkin että on suht lämmintä. Oli keli mikä oli niin pihahommat ei lopu ja tänäänkin vapaapäivän kunniaksi aika menee puutarhahommissa. Kaikki jutut pitäisi tehdä kerralla ja mielellään mahdollisimman nopeasti niin saisi taimet ja kukat pihalle. Mikä ihana kevät '-.- !

 Tarkoitus on laittaa kasvimaa, laatikot joihin tulee osa hyötykasveista, terassi, kukkapenkkiä ja nyt ruohokin näyttää jo siltä että sehän pitäisi leikata. Omakotitalon riemuja kaikki nämä!



No tämän kesän projekti onkin piha ja yksi homma on jo pitkällä nimittäin trampoliinin paikka on kaivettu ja se on kasattu. Lapset olivat innoissaan mutta eipä sillä nyt pompita kun kaikki on märkää.  Trampoliinin ympärille tulee vielä kehikko ja sitten lapset pääsevät omatoimisesti trampalle.



Trampan paikan kaivamisesta multaa/hiekkaa tuli yllin kyllin noin 5 auton peräkärryllistä joten siitä saatiin mm. yksi kukkapenkki lisää. Kukkapenkki on takarajalla eikä meiltäpäin ole sinne minkäänlaista näkösuojaa. Siirsin sinne kaksi ruusua terassin tieltä  sekä penkkiin tuli loitojasmike näkösuojaa antamaan sekä keijuangervoa ja himalajankataja. Katsotaan miltä penkki näyttää kuukauden kuluttua.



Tämän päivän homma olikin aloittaa marjapensaiden siistiminen ja pitkään ärsyttänyt vuohenputken karkoitus. Sain vinkkiä äidiltä että kannattaa hyödyntää sanomalehteä rikkakasvien hävittämiseen. Sanomalehteä kerros, kastelu ja päälle kuoriketta, tässä tapauksessa käytimme haketta kun sitä oli saatavilla. Sanomalehti hajoaa maahan kahdessa vuodessa ja samalla tappaa rikkakasvit allensa. Homma saatiin puoleen väliin kunnes hake loppui, homma on puolessavälissä. Ärsyttävää, kun haluaisi homman kerralla valmiiksi. Kuitenkin  marjapensaan aluset ovat  jo paljon siistimmän näköisiä :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä