Viikon ruokalista

Olen vähän myöhässä tämän listan kanssa, nyt on maanantai ilta. No meillä usein syödään maanantaisin mummolassa kun tytöt ovat silloin hoidossa kun pidän muutamat välitunti liikunnat koululla ja vedän yhden jumpan. Joten tajuan usein maanantai iltana, hups. Pitäisi varmaan miettiä mitä meillä kotona syödään.. ;)

Tällä viikolla mennään perinteisellä jauhelihakeitolla mutta ilman perunaa. Jauhelihakeitto on lasten suosikkeja mutta tällä viikolla se tarvitsee jotain twistiä maistuakseen aikuisille.

Sitten kokataan broileria uudemman kerran. Yritin jo viikonloppuna muttei mennyt ihan nappiin kun keskittyminen oli ihan muualla (nimittäin Akrobatia voimistelun SM-kisoissa ) .Vähän laitoin liikaa suolaa kanoihin (merisuolaa) se jäikin sitten syömättä. Ei siis ihan mennyt niinkuin strömsössä.. 
Tämä ruoka on hyvä ja maukas. Laitat uuniin ja leität vaan riisin mutta riisin voi myös heittää joukkoon + enemmän nestettä. Ruokaa on helppo tehdä  enemmmän lisäämällä vain kanafileiden määrä vaikkapa vieraille. Maukas/helppo gurmee ;) Jos sienet ei miellytä jätä pois tai laita vaikka kanttarelleja omasta pakkasesta. Ruoka on nimeltään broilerin filettä uunissa. Kanaa olen maustanut jauhetulla chilillä ja paprikalla tai curryllä ym.

Piti laittaa kuva valmiista ruoasta mutta jäi ottamatta kun ruoka jäi syömättä.. :D


Perus helppo ja ehkä liiankin nähty jauhelihalaatikko perunasipuli sekoituksella.
-1kg perunasipulisekoitus
-400g jauhelihaa
-2prk ruokakermaa tai kuohukermaa

 Eli lisää vuokaan puolet 1kg perunasipulisekoituksesta ja ruskista jauheliha sekä mausta. Lisää vuokaan ja loput perunasipulisoitukset päälle sekä 2 prk kermaa. Uuni 170 asteeseen 1,5 h tai 200 astetta ja tunti. Maustamalla ja lisäämällä vaikkapa ananasta ja paprikaa saa taas vähän erilaista arkiruokaa.


Perjantaina sitten grillataan makkaraa ja tehdään vähän grillijuustoa sen kanssa. Salaatin sekaan paistettua pekonia ja siemensekoitusta joka on tietysti paahdettu pekoninrasvassa. Voin sanoa että kyllä maistuu ja jaksaa valmistautua lauantain urakkaan Helsingissä. G15 täältä tullaan! :D

Jos joku kaipaa jälkkäriä viikonloppuun tai sinne perjantai iltaan niin tässä maistuva suklaan ystävälle, nimittäin suklaajäädyke. Aika herkku <3 Suosittelen kaksinkertaistamaan annoksen jos teet silikonivuokaan mutta annoksen voi myös tehdä vatkauskulhoon ja sieltä lohkoa paloja. 
Suklaana käy ihan Panda tai fazerin maitosuklaa.  :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä