Kotiruokaa

Puutarhakiireet ovat pitäneet tämän tytön pois tietokoneen äärestä. Niistä lisää tuonnempana.

Tässä muutamia ruokia joita on meillä syöty tässä parin viikon sisään ja ovat osoittautuneet oikein maukkaiksi :)

Punajuuririsotosta on tullut meidän aikuisten yksi uusi lemppari, lapset eivät ole ihan vielä samaa mieltä tästä. Ehkä joskus ;) Ruoka on helppo tehdä jos omistaa sellaisen vehjeen jolla saa suikaileita suht helposti ja nopeasti, tietysti jos omistaa monitoimikoneen tämä käy sukkelaan.

Ohje löytyy täältä

Pitkä aikainen lempparini on myös curryn makuinen risotto joka maistuu hyvin lapsille. Ohje on äitini  kätköistä josta on muodotunut yksi suosikkini kun vaan muistaisi usemmin sen olemassaolon.

Ohje:
  • 1rkl voita
  • 2 tlcurrya
  • 1 iso sipuli
  • 400g jauhelihaa
  • 2-3 dl riisiä
  • paprika
  • hernepussi, pakaste
  • 1tlk maissia
Laita voi pannulle, lisää curry, sen perään sipuli. Ruskista jauheliha curry sipuliseoksen kanssa, lisää tarvittava riisi määrä (hlö määrästä riippuen ) ja siihen tarvittava vesi. Anna kiehua kunnes riisi on kypsää ja lisää tarvittaessa vettä. Lisää  herneet ja paprika sekä maissi loppuvaiheessa. Odota että herneet sulavat mutta älä keitä niitä kauan, etteivät nahistu.


Jälkkärinä on meillä syöty jo useamman viikon ajan  raparperia kiisselinä, piirakkana ja nyt löysin Yhteishyvän sivuilta hyvän reseptin johon saa raparperia. Britakakku raparperitäytteellä. Kakku on oikein maukas yhdistelmä makeaa ja kirpeää, yhdistelmä on aivan loistava! Suosittelen. :)

En ole aikaisemmin tehnyt britakakkua ja jos olisin tiennyt olisin jättänyt pohjan paksummaksi eli en koko pellin mittaisesti sillä pohjasta tuli sen verran ohut että sitä oli vaikea liikutella. Eli jos teet kyseisellä ohjeella, katso että pohja jää tarpeeksi paksuksi. Pohja vaikutti raa´alta paistoajan jälkeen mutta jäähtyessään oli hyvä. :)

Ohje täältä


Ei mennyt ihan niinkuin strömsössä mutta maku oli tärkein. Päällinen ei nimittäin suostunut lähtemään kokonaisena leivinpaperista irti ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä