Ellinkelli



Elli tulee tässä kuussa  6kk. Uskomatonta, mutta ihanaa. Ihanaa on että meillä on pieni tyttö joka viihtyy lattialla. Heiluttelee leluja, pyörii napansa ympäri. Ymmärtää isosiskon päälle eli viihtyy jos sisko on siinä vieressä. Istutaan syöttötuolissa, syödään naksuja ja huudetaan sen mikä keuhkoista lähtee ...

Juu, meillä on lähi aikoina huudettu, yskitty, kähisty ja pyyhitty nenää. Vain Elliltä. Muilla ei ole mitää, ei flunssaa ei mitään. Siksipä kävimme viime viikolla lääkärissä ja verikokeissa. Pienestä Ellistä otettiin verta käsi taipeesta ja voin sanoa että huuti sen minkä nipisti ja sitten lopetti. Voisiko olla rohkeampaa ja reippaampaa tyttöä ollenkaan. Aino  jos olisi ollut tuossa tilanteessa niin ääntä olisi lähtenyt senkin edestä. Olisi huutanut niin että koko terveyskeskus olisi kaikunut. Sitä päivää odotellessa... ;)


Syytä sairasteluun ei ole selvinnyt vielä. Enkä tiedä selviääkö mutta inhottaa jatkuva nuha/köhä ja kiukkuinen lapsi. Tätä on kuitenkin kestänyt kohta pari kuukautta välillä on vähemmän ja välillä enemmän räkänen mutta kuumetta ei ole ollut kertaakaan. Luulin että hampaita on tulossa mutta tuskin... ei ole näkynyt. Olisi kiva saada jokin selitys, mutta liikumme paikasta toiseen aika paljon ja pöpöjä liikkuu mutta miksi kellään muulla ei ole mitää. Ehkäpä tämä pienempi neiti on vain alttiimi kaikelle??


Viime kerran jauhelihakasvis sose: jauhelihaa,maissia,kukkakaalia,porkkanaa ja perunaa

Olen itse tehnyt jo muutaman viikon aja itse soseita. Viime viikolla vähän kesäkurpitsaa ja parsakaalia, kesäkurpitsaa ja porkkanaa, lohta,pastaa ja vihanneksia. Ei se ihan niin vaikeaa ollut kuin edellis kerralla annoin ymmrätää. Loppupeleissä noita soseita on ihan kiva tehdä ja miksailla ruoka-aineita yyhteen ja erikseen. Saamattomuus vain on se millä asioista teen vaikeita. Pakkasesta löytyy reilusti herkkuja ja näitä makuja täydennetään kaupan hedelmäsoseilla. Puuroa on maisteltu jonkin verran sekä velliä. Sekin uppoaa nykyään, Ellihän söisi tai joisi mitä vaan jos pullosta saisi. Pullollinen vettäkin menisi jos antaisi juoda ;)


2 kommenttia:

Kerro ihmeessä