Unikoulu



Sen jälkeen kun Elli täytti 6kk olen miettinyt että josko kokeiltaisiin lopettaa yösyötöt. Aluksihan Elli nukkui  hyvin, heräsi 1-2 kertaa yössä sen neljä kuukautta. Sen jälkeen meillä heräiltiin 4-5 kertaa yössä syömään, ottamaan huikkaan tai kostuttelemaan suuta. Miten sen nyt ottaa. Välillä tarjosin vettä ja välillä maitoa.
Elli nukkui vain vieressä ja kylkikyljessä minun kainalossa.

Unikoulu aloitettiin su-ma välisenä yönä ihan omatoimisesti ja omilla ohjeilla ;) Siten, että Lari hyssytteli tytön uneen. En ollut vieressä tuoksumassa maidolle tai härnäämässä kun en annakkaan syömistä. Elli heräsi parin tunnin välein hörppäämään vettä ja huutamaan. Välillä ei tutti tehonnut vaan hiljentyi syliin ottamalla..välillä keinuttiin ja välillä käveltiin. Toinen yö meni melkein samalla kaavalla.

 Kolmantena yönä ei otettukkaan enää vettä ja Elli hiljentyi kun antoi tutin takaisin. Neljäntenä eli viime yönä  Elli heräsi kaksi kertaa ja hiljentyi kun annoin tutin suuhun. Ihan mieletön muutos on tapahtunut mutamassa yössä. Ilalla syödään velliä ja otetaan maitoa. Nyt meillä herätään harvemmin ja tyttö nukkuu yönsä omassa sängyssä.

Voisin olla mukavuudenhaluinen ja antaa aamulla 7 aikaan sängyssä maitoa, että nukuttaisiin vielä hetki. Tyttö varmaan nukkuisi 9 asti. Olen kuitenkin päättänyt ettei sängyssä enää syödä. Aamulla kun heräämme aamupuuro maistuu paremmin kuin ennen ja sen jälkeen saa huikat. Vaikka heräämme klo. 7- 7.30 ei se minua haittaa, kerkeämmehän paremmin vähän jokapaikkaan jos tarvis ;) Tänäkin  aamuna tein keiton jo 8 aikaan valmiiksi, että on ruokaa valmiina kun tulemme perhekahvilasta kotiin..

Nämä on näitä ihania ilon ja onnistumisien hetkiä.
 Hyvä että saa nukkua niin jaksaa taistella päivät IHANAN uhmakkaan 3-v kanssa. Välillä vaan tuntuu että keinot loppuu kesken ja tekisi nosta kädet ilmaan ja sanoa et mulle riitti. Tämä elämä on tällä hetkellä yhtä vuoristorataa!

Mutta hyvää viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kerro ihmeessä