Maanantai

Vaikea herätä, nousta tai tehdä ylipäänsä jotain. Tapahtumarikas viikonloppu  verotta,a huonot yöunet, la-su välinen yö painaa. Arkeen palaaminen viikonlopun matalaliidon jälkeen tuntuu tylsältä, mutta mukavalta. Hommaa riittää muttaa itseään ei meinaa saada käyntiin.

Kello 8.00 Aino kiehnää vieressä. On herännyt Larin kanssa samaan aikaan, syönyt aamupalan, katsonut lastenohjelmia ja palannut viereeni. Yritän saada vielä torkuttua ja houkutella tytön katsomaan lastenohjelmia, -kohta ne loppuu, mene hetkeksi katsomaan. Päässäni soi lastenohjelmien tunnarit jotka kuuluvat hyvin selkeästi seinän läpi. Aino lähtee vierestä ja torkahdan. Herään kun Aino tulee sanomaan -Minäkin tulen sänkyyn. Huomaan kellon olevan 8.30. Aika nousta. Nousen varovasti Ellin vierestä. Hyvä, ei herännyt.

Kuppi kahvia ja siitä se lähtee. Aino höpöttää vieressä taukoamatta, äiti horroksessa, selaa puhelimella fb, onko tapahtunut jotain mullistavaa, ihan kuin yön aikana jotain voisi tapahtua. ``Sanomalehteni`` joka on kännykästä löytyvä Iltasanomat, selaan läpi. Elli nukkuu vielä sängyssä, saan syötyä rauhassa.

Vessaan ja kurkistus peiliin, miltähän sitä tänään näyttää. Väsyneeltä koti äidiltä vai vähän väsyneemmältä koti äidiltä. Tsekkaus montako ripseä on yön aikana tippunut pois pidennykset. Tukka kiinni ja vaatteet päälle.

Aino huutaa sängyn vieressä -ÄITI ,Elli herää! tokaisen siinä vaiheessa -Älä huuda, nyt se ainakin herää.

Perinteiset lelujen raivaukset, astiat koneeseen ja pyykinpesukone laulamaan.

Arkea, samat rutiinit toistuu päivästä toiseen. Sitä se on ja toistuu viikosta toiseen, mutta nautin kotona olemisesta, siitä kun saan hetken omaa aikaa, päiväunilla olevilta lapsilta. Pyykin pesusta ja ruoan laitosta.

Onnellinen ja välillä väsynyt kotiäiti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä