Hellan ääressä



Joskus ruoan laitto kyllästyttää. Voisiko helposti saada hyvää ruokaa, pienellä vaivalla.
Meillä on päädytty viikottain melko samanlaiseen menuun: laatikko ruoka, keitto ja sit jotain muuta. Nyt kun kotona olen, pitää jotain sapuskaa keksiä kaksi kertaa päivässä. Joten on mukavampi ettei päivää tarvitse viettää hellan ääressä. Idea olisi että ruokaa jäisi edes seuraavan kertaan.

Maanantaina aamupäivästä söimme kanaa, riisiä, porkkanoita sekä kermaviiliä. Tästä onkin tullut koko perheen lemppari. Monet lapset ei riisistä välitä, mutta Aino tykkää. Pelkkä riisikin riittäisi ruoaksi.

 Kanan  koivet saa olemukseltaan minut irvistämään, mutta olen tottunut syömään niitä pikkuhiljaa. Mielummin ostaisin hot wingsejä yms.. mutta suhteessa niissä on niin vähän syötävää että niiden ostaminen on yhtä tyhjän kanssa. Varsinkin  kun perheessä asuu yksi mies jolla taitaa joka päivä  olla "suden nälkä " ja kukkakepin vartalo jossa ei todellakaan mikään syöminen näy.

Olen alkanut laittaa riisin kanojen kanssa uuniin tunniksi joten ruoka tulee kuin itsestään. Sillä aikaa voi vaikka käydä pihalla ja ulkoa tullessa on ruoka valmista ja talossa tuoksuu popcorni. Kokeilkaa vaikka! ;)

   Eli neljän hengen riisimäärä vesineen laakeaan vuokaan ja sekaan murenna yksi kasvisliemikuutio. Koivet päälle ja uuniin 200 asteeseen tunniksi. Kermaviilin voi maustaa oman mielen mukaan, meillä suosituksi on osoittautunut :suolan, mustapippurin, sinapin, sitruunamehun sekä sokerin sekoitus.

Tämäkin annos hotkaistiin yhdellä kertaa  aamupäivällä joten illalla syötiinkin sitten mannapuuroa. Päivästä uhrautui vain 15 minuuttia hellan edessä seisoskeluun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä