Välikausivaatetus

Pääsiäisen selailin nettikauppoja, huuto.nettiä ja kaiken maailman sivustoja. Revin jo hiuksia kun valikoimaa on niin paljon.
Sitten se osui silmään, aivan ihana Småfolkin takki! 
Siihen kun yhdistin Molon housut kokonaisuus oli selvä.
Mikään ei sen jälkeen enää näyttänyt hyvältä.
Omaisuus meni, mutta onneksi nämä menee myös seuraavalla.
Takki on anorakkimallinen ja vetoketju on sivussa mutta ei aukea ylös asti.  Onko se sitten käytännöllinen, selviää jonkin ajan kuluttua. Vetoketju on myös leuan alla ja edestä löytyy tasku. Takissa ja housuissa ei ole kuin ohut vuori ja materiaali kestää vettä. Takissa ihastuin väreihin, mutta housut käy muidenkin takkien kanssa. Hirveästi on vaihtoehtoja ja erimalleja. Kuitenkin tytöille oli Mololla ja muillakin liiaan vaaleanpunaisia tai ei vain minun silmään sopivaa väriä.  Kun kerran olen hurahtanut punaiseen ja lilaan. Småfolkin vaatteita saa vähän sieltä sun täältä, mutta tämän takin bongasin Tenavalinnan sivuilta (muualta en löytänyt samaa) ja housut on samasta paikasta.
Kiroan, ehkä vielä itseni kun en hommannut haalaria, mutta hyvin viime syksynäkin mentiin takilla ja housuilla. Aino osasi jo silloin pukea ne itse päälle.




Kesäksi löytyy hanskoja, huiveja ja pipoja. On vähän kertynyt. Jotkut hanskat kuten nuo harmaat on erittäin huonot ja sienipipokin alkaa jo olla pieni. Pipoja on melkein kertynyt vahingossa ja joidenkin käyttöikä on ollut yllättävän pitkä. Kuten tuon harmaavalkoraidallisen hommasin kaksi vuotta sitten ja se menee edelleen. 

Kuitenkin välikausi pipo piti ostaa sillä eihän nuo ohuen ohuet pipot vielä mene.  Raidallinen Vendin pipo löytyi ihan Tokmannilta 5e, alesta. Ihan mainio pipo jonka kanssa nyt on käytössä vedenkestävät Lassien suprafil hanskat. Vielä olisi hakusessa hanskat jotka kestäisivät kokonaan vettä, mutta voipi olla että hankintaan lähtee aivan perinteiset kurahanskat jotka voi laittaa kaikkien hanskojen päälle. 


Nämä kelit mielestäi ehkä haastavimpia kun aamusta on vielä hieman pakkasta ja viileää. Iltapäivällä aurinko porottaa ja jokapaikka on veden vallassa. Tällä hetkellä kova sana onkin meillä kurahousut fleese vuorella. Aamusta on oltu pihalla talvihaalarilla ja kuomilla, mutta iltapäivällä kumppareilla ja näillä kuriksilla. Kuitenkaan näihin housuihin ei ole takkia joten erillinen toppatakki ui  vedessä. Noh onpahan hyvä syy lähteä sisälle puolen tunnin jälkeen kun hihat on aivan märät. Pitäähän sitä lapsen välillä antaa läträtä vedellä.



 Helmikuussa ostin tämän puvun ja tämähän ei pidä vettä. Maksoinkohan 7e kun ostin käytettynä. Housut ovat olleet kovassa käytössä mm. kauppareissuilla toppatakin kanssa. Kuitenkin taitaa nyt näyttää siltä että puku jää enemmän ns. rönttäpuvuksi jota pidetään mummola reissuilla tai kakkospukuna jos parempi on pesussa. Tähän päälle märillä keleillä vetästä perus kurahousut tai on kaikki vaatteet  märkänä.



Ainolla on tällä hetkellä kahdet lenkkarit. Toiset toin Turkista ja ne menee vielä hetken sekä kirpparilta löytäväni Jonathanin kengät jotka toimittaa meillä pihakenkien paikkaa, maksoin näistä jopa 2e. Sekä käytössä tietysti kumpparit.


Tulihan sitä vielä tilattua Ainolle H&M:ltä softsell takki. Ehkä hieman turhaan, mutta onpahan nyt sitten vaatteita. Mihinhän joudun näitten kaikkien kanssa. Tässä kuitenkin on lämpösempi vuori kuin Småfolkissa joten tätä voi jo iltapäivisin käyttää toppatakin sijaan. Kesäksi löytyy vielä verkkapukua. Mikään ei ole niin käytännöllinen kuin verkkatakki viileämpinä mökki  iltoina. Suomalainen kun ei ilman verkkapukua pärjää ;)



Kyllä nyt kelpaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä