Kuinkas sitten kävikään

Sain tietää että veljilläni olevat näppylät olivat syyhyä eli pienen pienen punkin aiheuttamia. Päällimmäinen ajatus oli paniikki ja se että Aino oli ollut hoidossa viikonloppuna äidilläni. Kömpinyt nuoremman veljeni sänkyyn nukkumaan. Tämä syyhy josta en ollut kuullut aikaisemmin, leviää. 

Se mistä veljeni olivat sen saaneet on mysteeri, mutta vanhempi veljes on sen levittänyt jo nuorempaan. He kävivät lääkärissä. Onneksi Ainolle ei ollut kerennyt tulla punaisia näppylöitä jotka kutiavat, mutta itämisaika onkin 3-6 viikkoa. Hain äkkiä Ainolle apteekista voidemaista ainetta jolla meidän oli tarkoitus häätää tämä ``pöpö `` .  Tällä ehkäistään ettei näppylöitä pääse tulemaan ja oireettoman ns. potilaan levittämästä sitä eteenpäin. Tämä leviää mm. ihokosketuksesta muttei pelkästä kättelystä.

Tästähän kehitin itselleni jo pienimuotoisen hysterian. Tauti jos sitä voi siksi nimittää ei ole mitenkään tappava, mutta kovin inhottava joka voi uusia helposti jos näppylöitä pääsee tulemaan ja kutina on lapsilla tosi inhottava. Mitään muuta en ole miettinyt kahteen vuorokauteen. Nimittäin, minä en voi voidetta käyttää kun imetän, on sen verran tujua. Vauvaan sitä ei saa laittaa jos se tulisi.. olisi lääkärissä käytävä. Joten meillä sitten eilen kävivät saunassa kaikki pehmolelut, peitot, sohvatyynyt, turvaistuimet. Pyykkiä on kasoittain. Aine vaikuttaa 8-12 tuntiin iholla jonka jälkeen se pestään pois ja kaikki pitäisi olla hyvin. Sen jälkeen pestään lakanat 60 asteessa ja vaatteet yms.



Jos olisi ollut pakkasta kaikki olisi ollut helppoa kun olisi voinut viskata pihalle. Noh, sitten lueskelin netistä ja päätin, että meillä lämpeää sauna tänään ja kaikki saunaan mitä on hankala pestä. Kolme kertaa sauna oli tupaten täynnä tavaraa ja siellä yli 60 asteessa pidettiin tunti kerrallaan. Kuitenkin meinasi ja kävikin hieman hullusti. Sauna laitettiin lämpeämään ja täyteen tavaraa. Kun menin ottamaan niitä pois oli lämpö noussut 100 asteeseen (kun ihana mieheni nukahti sohvalle ja ei kertonut että oli laittanut saunan täysille) . Saunasta tuli hajua ja naru joka oli katossa, sulanut siltä kohdin missä oli tavaraa. Sain kaikki pehmolelut ehjänä pois, joihinkin tuli vain jälki narusta muttei vakavampaa. 
Kuitenkin nukke, baby björn joka oli 20 vuotta vanha, Ainon lempinukke. On nyt entinen. Pää irtosi ja kylkeen tuli halkeama, siitähän se haju sitten tuli.  Onneksi menin ajoissa enkä myöhemmin jolloin olisi voinut lelut kärähtää...ja onneksi Aino ei nähnyt tätä hävitystä tai nukkeaan josta roikkuu putket ulkona.

 Nyt kuitenkin on pöpöt häädetty, pyykin pesu jatkuu (tänään pesty neljä koneellista).. Tästä olisi lähdettävä nukke ostoksille sillä parempi on ettei näytetä nukkea Ainolle ja synnytetä iänikuisia traumoja, on nimittäin 
k-7 tasoa. ;) Loppu peleissä koko tilanne oli aika koominen ja jälkeen päin vain naurattaa.. ei kylläkään sillä hetkellä kun palohälytin alkoi soimaan ja aloin viskomaan pehmoleluja saunasta pois :D


Nukke palveli 20 vuotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro ihmeessä